Izveido jaunu preču zīmi “Latvijas produkts”

Vietējo Latvijas uzņēmumu atbalstam un patērētāju informēšanai ir ieviesta jauna preču zīme “Latvijas produkts”.

Tās izveidotāji, tāda paša nosaukuma biedrība, portālam “Delfi” norāda, ka jaunā preču zīme ļaus vieglāk atpazīt augstas kvalitātes Latvijā ražotas preces un pakalpojumus, sākot ar pārtiku un beidzot ar mēbelēm vai zobārstniecības pakalpojumiem. Tādējādi jauno zīmi varēs saņemt ikviens Latvijas ražotājs vai pakalpojumu sniedzējs, ja vien viņu veikums atbildīs noteiktajiem standartiem.

“Šobrīd Latvijas ražotājiem kļūst arvien grūtāk ne vien savu produkciju eksportēt, bet arī veiksmīgi pastāvēt un attīstīties iekšējā tirgū. Iedzīvotāji labprāt atbalstītu uzņēmumus, izvēloties vietējo preci, jo tā bieži vien ir kvalitatīvāka un Latvijas iedzīvotājiem pieņemamāka, taču ne vienmēr ikdienas patērētājam ir tik vienkārši ne vien noteikt preces vai pakalpojuma kvalitāti, bet arī to izcelsmi,” saka biedrības “Latvijas Produkts” pārstāvis Mārcis Burķītis.

Jaunā preču zīme norādīs gan uz izcelsmes vietu, gan augsto kvalitāti. Biedrība sola, ka preču zīmi varēs iegūt, tikai izturot pārbaudes posmu, kurā laikā apzinās uzņēmuma darbību un piedāvājumu.

Preču zīme ir nepieciešama, jo šobrīd skaidrība ir tikai par vietējo uzņēmumu ražotajām pārtikas precēm. Šī zīme apliecinās arī nepārtikas produktu un pakalpojumu kvalitāti.

Uzņēmumi, kam ir interese par preču zīmes “Latvijas Produkts” saņemšanu, jāraksta pieteikums brīvā formā biedrībai “Latvijas Produkts” uz adresi   info@latvijasprodukts.lv.

http://latvijasprodukts.lv/