Trešdaļa iedzīvotāju gatavi boikotēt importētās preces

Aptuveni trešdaļa jeb 36% Latvijas iedzīvotāju atbalstītu importēto preču boikotu, savukārt 26% ir gatavi maksāt vairāk, lai tikai varētu iegādāties Latvijas preces, liecina jaunākais “DnB Nord Latvijas barometra” pētījums.

Pētījums rāda, ka pirmo reizi, kopš sākti iedzīvotāju noskaņojuma mērījumi, lūzuma punktu sasniedzis iedzīvotāju pesimisms. Tāpat šoreiz paplašināti pētīta Latvijas iedzīvotāju attieksme pret lauksaimniecības jautājumiem.

Uzdodot pētījuma tradicionālos ikmēneša jautājumus, noskaidrots, ka pirmoreiz nav palielinājies un nemainīgs – 87% apjomā – saglabājies to iedzīvotāju skaits, kuri ir neapmierināti ar mūsu valsts attīstības virzienu.

Sīkāk ar pētījuma rezultātiem varēs iepazīties trešdien, 1.aprīlī, plkst.13 “DnB Nord bankas” telpās.

Preses konferencē piedalīsies “DnB Nord bankas” Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Raimo Smukais, Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors, sociālantropologs Roberts Ķīlis, kā arī socioloģisko pētījumu kompānijas SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

“DnB Nord Latvijas barometrs” tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas ik mēnesi norāda uz vispārējā iedzīvotāju noskaņojuma izmaiņām.