Izsniegs garantijas pirmajiem uzņēmumiem

Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) ceturtdien, 9.aprīlī, pieņēmusi lēmumu par garantiju izsniegšanu pirmajiem diviem uzņēmumiem, informē Ekonomikas ministrija (EM). SIA Hansa Internets garantija, kuras apjoms ir 55 380 latu, dos iespēju saņemt finansējumu projekta realizācijai interneta pakalpojumu jomā SEB bankā, bet SIA Andrea Auto garantiju, kuras apjoms ir 19 678,51 lats, plāno izmantot autoservisa attīstībai un darbības paplašināšanai Jelgavā, finansējumu uzņēmums cer saņemt DnB Nord bankā.

Nosacījumi, pēc kādiem LGA sniedz komersantiem garantijas, definēti noteikumos par garantijām komersantu konkurētspējas uzlabošanai, ar kuriem var iepazīties EM mājas lapā internetā.

Plašāka informācija par uzņēmējiem pieejamo atbalstu konkurētspējas celšanai pieejama EM mājas lapā internetā.

EM informē, ka valsts atbalsta programmas galvenais mērķis ir nodrošināt komersantiem pieeju finansējumam komercdarbības attīstībai un Eiropas Savienības fondu projektu ieviešanai, saņemot garantijas situācijās, kad uzņēmumu rīcībā esošais nodrošinājums nav pietiekošs kredītresursu piesaistei nepieciešamajā apjomā un bankas to novērtē kā pārāk riskantu. Tāpat tās mērķis ir veicināt Latvijas komersantu konkurētspēju, sekmēt jaunu tirgu apgūšanu un nostiprināšanos esošajos.

LGA sniegtā garantija segs līdz 80% no finanšu pakalpojuma, bet vienam komersantam ne vairāk kā 3 000 000 eiro.